SZOLNOK/BUDAPEST

2020.12.04. 11:30

Rangos díjat vehetett át a karmester

Izaki Masahironak, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar vezető karmesterének, a város fő-zeneigazgatójának ítélte oda a Japán Külügyminisztérium az idei külügyminiszteri díjat.

Molnár-Révész Erika

„Azt érzem, hogy az emberek a vezénylésemen keresztül ismernek meg igazán” – vallja a két évtizedes tapasztalattal rendelkező Izaki Maszahiro FOTÓ: Mészáros János

Fotó: Mészáros János

A rangos elismeréssel olyan személyeket vagy csoportokat jutalmaznak, akik rendkívüli mértékben erősítik Japán, valamint a különböző országok közötti baráti kapcsolatokat.

Izaki Masahiro
Fotó: Mészáros János

Az idei külügyminiszteri díjat hatvanöt külföldi csoportnak, illetve százhetvenkettő külföldi személynek ítélték oda, köztük a szolnoki művésznek. Izaki Masahiro magyarországi karrierje Budapesten indult 1995-ben, amikor első helyezést ért el a Magyar Televízió VIII. Nemzetközi Karmesterversenyén. Ezután figyelemre méltó sikereket ért el hazánkban és külföldön egyaránt.

Tizenhárom éve, 2007-ben választották Szolnok fő-zeneigazgatójává és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar vezető karmesterévé. Azóta nemcsak koncerteket vezényel, hanem a város teljes zenei életét is irányítja. Egyik legkiemelkedőbb rendezvénye a 2011 óta Szolnokon évente megtartott Hagyományos Újévi Tánckoncert, amely nagy elismertséget vívott ki, valamint hozzájárult a Japán és Magyarország közötti zenei kapcsolatok előmozdításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában