Galériával

2020.12.10. 16:01

Zagyvarékasról érkezett a tűzoltóautó Kőtelekre

A zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport Önkéntes Tűzoltósága egy Steyr tűzoltóautót vásárolt, így a régi, Magirus gyártmányú fecskendőjüket a Kőtelki Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek ajándékozták.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Új gazdára találtak a tűzoltóautók. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetsége nemrégiben indított egy mozgalmat.

Ennek az a lényege, hogyha egy tűzoltó egyesület szert tesz egy új gépjárműre, akkor a régebbit térítésmentesen nekiadja egy másik olyan egyesületnek, amely hasznosítani tudja.

Ezzel az a cél, hogy a szűkösebb anyagi lehetőségekkel rendelkező szervezetek is egyre jobb járművekhez jussanak. A sort a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport Önkéntes Tűzoltósága kezdte, amely nemrégiben Ausztriából vásárolt egy Steyr járművet, így a régi, Magirus gyártmányú fecskendőjük feleslegessé vált. Ezt a gépkocsit kapta meg a Kőtelki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely a régebbi, IFA gyártású autóját szintén továbbadja, mégpedig a Hajdú-Bihar megyei Fülöp település szervezetének.

– A Magyar Falu Programban nyert pályázatnak köszönhetően szerezhettek be egy új szert a zagyvarékasiak, akik a régi autójuk felajánlásával egy hosszú sort indítottak el – mondta csütörtökön Kőtelken dr. Kállai Mária, országgyűlési képviselő.

– 2015 óta szolgált minket az autó, ötszáz alkalommal vonultunk vele. Reméljük Kőtelken is jó szolgálatot tesz majd – mondta Túri László, a mentőcsoport vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában