Két héttel ezelőtti szinten a megyei új fertőzöttek száma

Megyénk érintettsége jelentősen mérséklődött az országos adatokon belül. A védő intézkedések betartása hatékonynak mutatkozik.

Szoljon.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Mint arról korábban már beszámoltunk, a koronavirus.gov.hu szombat reggeli adatai szerint 2716 újabb esetben mutatták ki a koronavírust Magyarországon, ezzel pedig 340 459 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 114 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 554 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 193 172 fő, aktív fertőzöttek száma 136 733 fő. 5 126 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 365-en vannak lélegeztetőgépen.

Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és fokozatosan megkezdődött az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentése értelmében február 1-ig érvényben is maradnak, valamint a középiskolákban is marad a digitális oktatás február 1-ig.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint péntekhez képest 49 fő volt szombat reggel a változás az újonnan megtalált esetszámban Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ezzel megyénk 13 017 regisztrált koronavírus fertőzöttel a közepesnél kissé kevésbé érintett területek közé tartozik az ország megyéi között az ismertté vált fertőzöttek tekintetében. A napi új fertőzöttek aránya az országos adatokon belül jóval az eddigi átlag alá esett, az összes ismerté vált eset kevesebb, mint az országos adat 4 százaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában