Törökszentmiklós

2021.01.31. 20:00

Közművelődési díjjal jutalmazták Bukta Ágnes munkáját

Profizmus, szorgalom, segítőkészség, szerénység. Ez csak néhány azon tulajdonságok közül, amelyek a törökszentmiklósi polgármesteri hivatal sajtómunkatársát, munkaügyi ügyintézőjét jellemzik. Bukta Ágnest a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének törökszentmiklósi csoportja ajánlotta a közművelődési díjra, a kezdeményezéssel számos helyi civil szervezet egyetértett.

Molnár-Révész Erika

Bukta Ágnes munkája elismeréseként a magyar kultúra napján vehette át a rangos elismerést

Fotó: Annus Tímea

– Szeretem a városomat, az itt élő embereket. Jó érzés ismerős arcokat látni, szót váltani velük. Számomra fontos az is, hogy mindig tudjak segíteni, örömet szerezni. Sokkal jobb adni, mint kapni. Viccesen azt szoktam mondani, hogy a napi jó cselekedetnek meg kell lenni ahhoz, hogy nyugodtan tudjak aludni – vallja Bukta Ágnes, a törökszentmiklósi polgármesteri hivatal munkatársa, akit a magyar kultúra napja alkalmából tüntettek ki a város közművelődési díjával.

Mivel a hivatalnak a sajtótevékenységre nincs külön munkaköre – 2009-től szerény díjazással megbízási szerződéssel látja el –, így ezeket köztisztviselői munkája mellett végzi, akár hétvégén és ünnepnapokon is.

Műsorokon, ünnepségeken konferál, riportokat készít és cikkeket ír, hogy tájékoztassa a városban élőket a fontos eseményekről, emellett még a megyei és országos sajtónak is sokat segít, hogy a hírek minél szélesebb réteghez eljuthassanak. Korábban, 1995-től a helyi rádió munkatársa volt, sokszor élőben vezetett műsort. Mint mondta, ez azóta is nagyon hiányzik neki.

– Bármily hihetetlen, én soha nem jelentkeztem magamtól ezekre a tevékenységekre, mindig a feladat talált rám. A vezetőim bíztak meg ezekkel, és én igyekeztem eleget tenni, megfelelni a bizalmuknak – hangsúlyozta.

De nem csak a felettesek elégedettek munkájával, a városban működő civil szervezetek is, ezért közművelődési díjra terjesztették fel. Méltatásukban profizmusát, emberségét, segítőkészségét és munkájában a kultúra minőségi képviseletét is kiemelték.

Bukta Ágnes munkája elismeréseként a magyar kultúra napján vehette át a rangos elismerést
Fotó: Annus Tímea

– Számomra a „kultúrával való kapcsolatom” a hobbim, amely új színt visz az életembe, a sokszor egyre bürokratikusabbá váló hivatalnoki munkába. Ezen keresztül ismertem meg igazából a városomat, az intézményeinket, a civil szervezeteket, művészeinket, hagyományainkat, vagyis Törökszentmiklós kultúráját. Nagyszerű emberekkel készíthettem interjút. Ez volt számomra az igazi összekötő kapocs, amely a város humánerőforrásait mutatta meg nekem.

– Mindig büszke vagyok, amikor méltathatom a kitüntetetteket, hiszen ismerem őket.

– Sokszor a felterjesztéshez én tudok olyan új információkat mondani az illetőről, amit mások nem ismernek. Ez pedig azért van, mert nyitott vagyok az emberek felé, és én is nagyon sok szeretetet kapok tőlük. Az őszinte, segítő emberi kapcsolat eredménye pedig az, hogy kölcsönösen számíthatunk egymásra. Ezt nagyon jó érzés megtapasztalni… – mondta a kitüntetett.

Megtisztelőnek tartja az elismerést

A rangos közművelődési díj átvétele után számtalan hívás, szöveges üzenet és elektronikus levél várta otthon Bukta Ágnest.

– „Olyan büszke vagyok rád” – mondták sokan, és ez mindennél többet ér. Ebben az anyagias világban sokan el sem tudják képzelni, hogy létezik még önzetlenség. Nem vagyok gazdag, én ezzel tudtam segíteni a városomat, az itt élő közösségeket, és az eredmény mutatja, hogy ezt azért mások is észrevették. A díjátadó különös érzés volt a számomra, nagyon meghatódtam. Ez a díj nagy megtiszteltetés, amit köszönök mindenkinek – mondta az elismerésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában