Karcag

2021.02.12. 11:30

Jézus bevonulását és Lázár feltámasztását is lerajzolták a gyerekek

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola is részt vett a budapesti Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola „Jézus élete” VI. Kárpát-medencei rajzversenyén, melyet a református iskolákban tanuló, alsós és felsős diákok részére írtak ki.

Daróczi Erzsébet

Turterebesiné Gaál Tünde és tanítványai, Pengő Norina, Balogh Norina, Szabó Norbert, Szopkó Lara és Németh Kamilla

Fotó: Daróczi Erzsébet

A versenyen hatvanhárom iskola vett részt, ebből tíz Erdélyből, három a Felvidékről pályázott – összesen hatszázötvenhét gyermekmunka érkezett be, a díjazott huszonhat alkotáson kívül még száznyolc művet kiállítanak. A karcagi refis pályázók közül öt munkát válogattak be a legjobbak közé – tudtuk meg Turterebesiné Gaál Tünde tanárnőtől.

Turterebesiné Gaál Tünde és tanítványai, Pengő Norina, Balogh Norina, Szabó Norbert, Szopkó Lara és Németh Kamilla
Fotó: Daróczi Erzsébet

– A diákjaim az alábbi bibliai témák közül választhattak: a pásztorok imádása; Menekülés Egyiptomba; Lázár feltámasztása; Jézus bevonulása Jeruzsálembe; A csodálatos halfogás; Jézus elfogása. Ezeket a bibliai jeleneteket hittanórán megismertettem velük, majd a gyerekek saját elképzeléseik alapján rajzolták meg azt.

– A beküldött rajzokat képzőművész és művész tanárokból álló zsűri értékelte, és évfolyamok szerint megállapította a díjakat és a kiállításra kerülő pályaműveket. Iskolánkból Pengő Norina (1. b), Balogh Norina (2. a), Szabó Norbert (2. a), Szopkó Lara (5. a) és Németh Kamilla (6. b) rajzait válogatták be a kiállításra.

Mint a diákok elmondták, mindannyian nagyon szeretnek rajzolni nemcsak bibliai témákat, hanem virágokat, cicákat is, és örülnek, hogy rajzaikat Budapesten kiállítják. Ha a vírushelyzet engedi, az ünnepélyes díjkiosztó és a kiállításmegnyitó a pályázatot kiíró iskolában várhatóan március közepén lesz, ha nem lehet megtartani, postán juttatják el a karcagiaknak az elismerő okleveleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában