Galériával

2021.02.22. 16:22

Kiállítással emlékeztek meg a Magyar Parasport Napjáról Szolnokon

Az óvodásokkal a másságról, a fogyatékosságról beszélgettek, majd a kicsik lerajzolták gondolataikat.

Kovács Berta

Magyar Para Sport napjára rendezett kiállítás a Százszorszép Óvodában.

Fotó: Nagy Balazs

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (Fodisz) felhívására szolnoki óvodák is csatlakoztak a parasport napi Lélekmozgató Programhoz, köztük a Szolnok Városi Óvodák tagintézményeként a Százszorszép óvoda is.

– Az óvoda pedagógiai programjának kiemelt értéke a mese, a mesélés, az ezen keresztül történő komplex személyiségfejlődés – tudtuk meg Zrupkó Katalin tagintézmény-vezetőtől.

Óvodás korban a mesélés kiváló lehetőség az érzékenyítésre, a mesével ugyanis a gyerekek természetességgel fogadják el a pozitív mintákat. Ilyen formán nem csak egyetlen napon, hanem a gyerekek mindennapjaiban is jelen van az érzékenyítés.

Hétfőn a parasport napja alkalmából beszélgetések során dolgozták fel a gyerekekkel a másság témáját, a fogyatékossággal élők elfogadásának fontosságát.

A mintát a felnőttek közvetítik, ahogy ők viszonyulnak, úgy fognak a gyerekek is.

A megismert, feldolgozott mesékből rajzokat is készítettek a gyerekek, alkotásaikból kiállítás is nyílt, melyet szüleik is megtekinthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában