Galériával

2021.02.26. 17:30

Kivágták a balesetveszélyessé vált nyárfákat a fényszarui sportpályán

A kivágott fák egy része a szociális tűzifa programba kerül.

Illés Anita

A szociális tűzifa programba is jut majd a fából

Fotó: Pesti József

Megkezdték a városi sportpálya körül balesetveszélyessé vált nyárfasor kivágását és feldolgozását. A munkálatok mintegy harminckét fát érintenek.

– Az idős növények már veszélyeztették a biztonságot. Több mint száz gyermek sportol napi szinten a pályán, ezért fokozottan kell figyelni arra, hogy megelőzzük a bajt. Viharos időjárás esetén gyakran tapasztaltuk, hogy a szél faágakat, gallyakat szakít le – számolt be róla Vitányi Szabolcs, a Jászfényszaru Városi Sportegyesület elnöke.

Az elhalt, korhadt ágak szintén kárt okozhatnak az emberi életekben és a létesítményekben is. A sportegyesület kérelmét a fakivágásra vonatkozóan az önkormányzat a biztonsági szempontokat figyelembe véve elfogadta.

– Átmeneti a jelenlegi állapot a sportpályán. A növényeket elsősorban örökzöldekkel szeretnénk majd pótolni – tette hozzá a sportegyesület elnöke.

Az önkormányzat a kivágott fák egy részét értékesíti, a másik része pedig a szociális tűzifa programba kerül. Egyeztetést követően pedig új növényeket telepítenek a területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában