Tervezés

2021.02.09. 07:00

Többfunkciós rendezvényházat építenek Jászfényszarun

Takarékos gazdálkodásra, az intézmények stabil működtetésére, a civilek támogatására és újabb fejlesztési tervek megvalósítására készül az önkormányzat ebben az évben is.

Illés Anita

Ahogyan abban is bíznak, hogy hamarosan újra beindul a társadalmi, közösségi élet. Folyamatban van a település költségvetésének előkészítése.

– A cégek letelepedéséhez olyan infrastruktúra és szolgáltatói háttér szükséges, amely mind energetikában, mind pedig közlekedésben, hulladékszállításban, valamint víz- és szennyvízszolgáltatásban egyaránt kiszolgálja a gazdasági élet szereplőit és a lakosságot is. A ciklus elején megfogalmazott fejlesztési céljaink kétharmadát megvalósítottuk – mondta Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester.

Ennek részeként az elmúlt évben megépült az üzleti inkubátorház az ipari parkban, bővítették a szennyvíztisztítómű kapacitását. Ezenfelül elkészült a mini körforgalom a város központjában, mely növeli a közlekedésbiztonságot.

Takarékos gazdálkodás mellett idén is folytatódik a gazdaság- és településfejlesztő munka. A polgármester kiemelte, hogy egy nagy, multifunkciós rendezvényházat szeretnének létrehozni a város központjában, a Nagyiskola mellett.

Ehhez a telket már megvásárolta az önkormányzat, a tervezés pedig a végéhez közeledik.

A létesítmény alkalmas lesz nagy közönséget befogadó konferenciák és kiállítások megrendezésére is.

– Az ipari övezet közelében a gazdasági szereplők és a lakossági igények alapján kisvállalkozói szolgáltatói parkot alakítanak ki. Már működik az autómosó, épül a benzinkút – tette hozzá a településvezető. Továbbra is szeretnék megőrizni a tiszta, virágos városképet, a közterületek rendezésére idén is nagy gondot fordítanak.

A sportpálya körül balesetveszélyessé vált a nyárfasor, ezért azt ki kell vágni, de helyette új növényeket ültetnek majd a területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában