Szokás

2021.03.06. 11:30

A legifjabbakat köszöntötték Kunszentmártonban

Az ötlet Wenner-Várkonyi Attila polgármester fejéből pattant ki.

P. Pusztai Nóra

Győri-Papp Judit az emléklapokat és a város címerével ellátott partedliket a gyerekszoba vitrinjében őrzi

Fotó: Nagy Balázs

Postán érkeznek a babaköszöntő csomagok a tavaly született kunszentmártoni gyermekek családjaihoz. Wenner-Várkonyi Attila polgármester néhány éve javasolta, hogy köszöntsék a legifjabb lakosokat.

– A szokások szerint a városháza házasságkötő termébe hívjuk össze a családokat, és egy rövid műsor után kapják meg az ajándékokat, idén viszont ez elmaradt, postán küldtük ki a köszöntőlevelet, valamint a meglepetéseket – számolt be hírportálunknak a polgármester, aki szerint a gyermek születése az ember életében a legcsodálatosabb esemény, ami a város jövője szempontjából is jelentős.

2020-ban hetvenkilenc baba született Kunszentmártonban, a számban az előző évekhez viszonyítva lassú növekedés tapasztalható. A legkisebbeket a hagyományokhoz híven az elmúlt hetekben fogadták a város polgáraivá.

Győri-Papp Judit az emléklapokat és a város címerével ellátott partedliket a gyerekszoba vitrinjében őrzi
Fotó: Nagy Balázs

Győri-Papp Judit fiai kettő- és négyévesek, annak idején az ajándékcsomag mellé ugyancsak megkapták az emléklapokat és a város címerével ellátott partedliket, melyeket a gyerekszoba vitrinjében őriz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában