Kezdeményezés

2021.03.02. 16:30

Dallal ölelték át a könyvtárosokat a gyerekek Jászapátin

A kezdeményezéssel közelebb hoznák egymáshoz az olvasókat és a könyvtárosokat.

Illés Anita

Forrás: Beküldött fotó

Az „Ölelj meg egy könyvtárost” világnap alkalmából március elsején a Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 3.a és 3.b osztályos tanulói lélekemelő dallal lepték meg a városi könyvtár dolgozóit.

A kezdeményezés célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az olvasókat és a könyvtárosokat. Sajnos, a járványügyi korlátozások miatt továbbra sem lehet látogatni a bibliotékát, ezért a gyerekek ölelésre tárt karok helyett, rendhagyó módon, dallal öleltek. A távolságtartás szabályait betartva az udvaron a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt énekelve köszöntötték a könyvtárosokat. Közben kezükkel szívet formáltak, utalva arra, hogy szeretik és értékelik a munkájukat.

Fotó: Beküldött fotó

– Megható volt a gyerekek és pedagógusok kedves gesztusa, igazán jól esett – mondta érdeklődésünkre Csintalan Dóra, a Jászapáti Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója.

– Már nagyon hiányoznak a könyvtár hétköznapjaiból a gyerekek és természetesen a felnőtt olvasók is. Várjuk, hogy minél előbb újra nyithasson az intézmény – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában