Továbbra is tombol a járvány Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Kétszázkettővel nőtt a pozitív teszttel rendelkezők száma hétfő reggelre Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Szoljon.hu

Budapest, 2021. február 28. Oltáshoz elõkészítik a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagát Budapesten, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. február 28-án. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Ahogy azt megírtuk, 7263 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 641 124 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 161 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 399 961 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 221 002 főre emelkedett. 12 291 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1497-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,5%-ot szemben a 10,6%-os uniós átlaggal. Már 1 920 347 fő a beoltottak száma, ebből 689 392 fő már a második oltását is megkapta. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A koronavirus.gov.hu hétfő reggeli adatai szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében kétszázkettővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta már 18 880 főt regisztráltak koronavírus-fertőzéssel a Jászkunságban.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket itt olvashatja:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában