zöldítő akció

2021.04.11. 07:00

Fásítási programot hirdettek Abonyban

A zöldítő akció több elemből áll.

Hartai Gergely

Újabb állomásához érkezett a város környezetvédelmi programja. A kezdeményezés égisze alatt egy zöldítő és fecskementő akciót is kidolgoztak.

Kókai-Dudinszky Mónika alpolgármester megkeresésünkre elmondta: a zöldítő akció egyik eleme a tavaly született gyermekek örömére kétszáz fa és cserje elültetése a közterületeken. Mindemellett további százötvenhat saját nevelésű fát telepít az önkormányzat gazdasági társasága.

– A lakosság bevonása miatt hirdettük meg a „Fogadj örökbe egy facsemetét!” elnevezésű fásítási programot. Ennek fő célkitűzése városunk zöldítése, hiszen a fák nélkülözhetetlenek a levegő minőségének megőrzésében, javításában, így a szennyezőanyagok megkötésében, az oxigéntermelésben, a zajcsökkentésben. Ezenfelül a lakókörnyezeteket is szépítik.

Az akción belül választókerületenként húsz darab facsemete (selyemmirtusz és platánlevelű eperfa) jut el a jelentkezőkhöz. Az örökbefogadás feltétele az öt éven át tartó szerető gondoskodás – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában