összefogás

2021.04.30. 06:55

Mellkaskomprimáló gép beszerzésére indult gyűjtés Tiszafüreden

Egy mellkaskomprimáló gép nagyban megkönnyítené a Tiszafüred Mentőállomás dolgozóinak munkáját, az eszköz beszerzésére gyűjtést indított az önkormányzat.

Ujvári László

Forrás: Shutterstock

A közösségi oldalon közzétett felhívás szerint a helyhatóság félmillió forinttal támogatja a mellkaskomprimáló gép beszerzését, amely azonban jóval többe, mintegy ötmillió forintba kerül. A fennmaradó rész előteremtésében a lakosság segítségét kérik. A felajánlásokat az önkormányzat a 11600006-00000000-30177828-as számlaszámra várja.

„Adományaikkal önök is életeket menthetnek! Ha tehetik, támogassák a tiszafüredi mentők munkáját, ezzel is megköszönve szakértelmüket, kitartásukat és lelkiismeretes feladatellátásukat ebben a nehéz helyzetben” – áll a felhívásban.

A mellkaskomprimáló gép mechanikusan nyomja a mellkast, ezáltal kivált egy mentőst az újraélesztő csapatból, ami a két-, illetve háromfős mentőegységeknél nagy segítséget jelent. A készülék extrém helyzetekben is bevethető: betegszállítás közben megfelelő ütemben és mélységben nyomja a beteg mellkasát.

A tavaly márciusban átadott ózongenerátornak is nagy hasznát veszik a Tiszafüred Mentőállomáson
Fotó: Ujvári László

Nem ez az első alkalom, hogy az önkormányzat és a lakosok segítséget nyújtanak a Tiszafüred Mentőállomás dolgozóinak. Legutóbb – éppen egy évvel ezelőtt – ózongenerátort vásároltak, melyet azóta szolgálatba is állítottak. Az eszköz alkalmas vegyszermentes tisztításra, higiéniai kezelésre, hiszen adalékanyag nélkül képes fertőtleníteni és szagtalanítani például a mentőautókat és a benne lévő felszereléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában