Galériával

2021.04.22. 17:28

Süteményt ajánlottak fel a szolnoki mentőállomás dolgozóinak

Hatvan főnek elegendő süteményt, köztük kakaós csigát és barackos papucsot ajánlottak fel csütörtökön a Szolnoki Mentőállomás dolgozóinak.

Hartai Gergely

A Szolnoki Szakképzési centrum felajánlásával a szolnoki mentősök kaptak a vizsgamunkára készült édességekből.

Fotó: Nagy Balázs

A Szolnoki Szakképzési Centrum iskoláiban is megkezdődött a diákok felkészítése az érettségi és a szakmai vizsgákra egyaránt. A megyeszékhely két intézménye, a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium cukrász tanulói a felkészülés során meglehetősen sok süteményt, pékárut készítenek, amelyeket – csatlakozva az országban tapasztalt kezdeményezésekhez – jótékonysági céllal szeretnének felajánlani és átadni a Szolnoki Mentőállomás dolgozóinak.

Csütörtökön a Sipos Orbán Szakképző Iskola adományát vehette át az állomáson Kardos József megyei vezető mentőtiszt, aki kollégáival örömmel fogadta a felajánlásokat.

– Jól esik nekünk ez az adomány, hiszen érezzük, hogy az emberek látják, milyen nehéz munkát végzünk most.

– Ilyenkor minden segítség elkel. A koronavírus-járvány leküzdése egy komoly megpróbáltatás számunkra, mely úgy lelki, mind fizikai többletteher – tette hozzá a mentőtiszt.

Szilvás Ágnes, a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója ezután jótékony akciójuk hátteréről számolt be hírportálunknak.

– Kezdeményezésünk apropóját az adta, hogy immár öt hónapja online oktatás keretében tanulnak diákjaink, akik számára fontossá váltak a személyes kapcsolatok. Úgy gondoltuk, hogy amikor újrakezdik a gyakorlatra való felkészülést, valami különlegessel állunk elő. Olyan dologgal, aminek eredményeként azt érezhetik, hogy munkájukkal örömet okoznak másoknak ebben a nehéz időszakban. A mai alkalommal kakaós csigát és barackos papucsot hoztunk az állomás munkatársainak – közölte az igazgatónő.

Megtudtuk, az iskola hatvan főnek elegendő süteményt adott át, s egy doboz kétféle édességet tartalmazott.

Az eseményen jelen volt a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója is. Földváriné Sugár Ildikó arról tájékoztatott, a jövő héten iskolája is édességek felajánlásával hálálja meg a mentősök áldozatos munkáját.

– Azt nem árulnám el, milyen süteményeket hozunk akkor, legyen meglepetés az itt dolgozók számára – fogalmazott zárszavában az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában