támogatás

2021.04.14. 14:00

Új bútorokat kap az újszászi könyvtár

A könyvtárban található bútorok már megértek a cserére.

Czakó Nóra

Közel 3,8 millió forint támogatásban részesült a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiumának döntése értelmében a helyi önkormányzat. Ezt az összeget az újszászi könyvtár bútorzatának korszerűsítésére fordíthatják.

Borsányi Anna, az intézmény munkatársa hírportálunknak elmondta, hogy könyvtárban található bútorok már megértek a cserére, hiszen nagyon régiek, a könyves polcok pedig nem is ilyen célra készültek, ugyanis az épület korábban gyógyszertárként funkcionált.

– Az ebből az időszakból itt maradt vasállványokon állnak most a könyvek, de ezek nagyon szélesek, sok helyet elfoglalnak, és körben peremük is van, így a könyv beleakad, mögé bújik – fejtette ki Borsányi Anna.

– Az évtizedek óta rajtuk lévő teher miatt pedig már meg is hajoltak. Emellett nagyon magasak is, ami inkább olvasóriasztó, hiszen az alsó polchoz le kell hasalni, a felsőt pedig még a fellépőről sem lehet elérni. A támogatásból az ülőbútorokat is lecseréljük, hiszen nem csak divatjamúltak, de el is használódtak már az elmúlt évtizedek alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában