Emelkedett a Covid-örökítőanyag koncentrációja Szolnok szennyvízében

A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 17. heti adatok alapján Szolnokon emelkedett koncentrációt mutat, míg a változás tendenciája is emelkedik.

Szoljon.hu

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)

Fotó: Barkovics Veronika

Budapest és Debrecen mellett Szolnokon is nőtt a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben, a 17. héten vett minták elemzései alapján. Ez azt jelenti, hogy a következő időszakban nőhet a koronavírus-fertőzöttek száma a megyeszékhelyen. – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A legtöbb vizsgált város szennyvizét stagnáló tendencia jellemzi. Amíg Budapest északi és déli szennyvíztisztító ellátási területén, valamint Debrecenben és Szolnokon ismét emelkedett a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége, addig más településeken – Egerben, Kaposváron, Pécsett, Székesfehérváron és Tatabányán – csökkent.

A járvány további alakulását erősen befolyásolja a lakosság tudatossága, a járványügyi megelőző szabályok pontos betartása és a védőoltás minél nagyobb számú felvétele.

Fotó: Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában