Jászkunság

2021.05.31. 11:30

Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink az elmúlt héten

A Holt-Tiszába csúszott egy autó Szolnokon, a Jászkunságban is tevékenykedő droghálózatot számolt fel a rendőrség, karambol történt a 44-es főúton – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Május 24-én este tizenegy óra körül egy fiatal pár üldögélt a Holt-Tiszánál az egyik padon. A vízparton leparkolt autójuk egyszer csak megmozdult és belecsúszott a folyóba. Olyan gyorsan történt, hogy már nem tudták megállítani és a mély vízben rövid idő alatt elsüllyedt az autó.

Fotó: Mészáros János

Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyszerre csaptak le a rendőrök egy kábítószer-terjesztő hálózatra május 26-án. Csaknem 75 millió forint értékű vagyontárgyat, készpénzt, kábítószert, valamint egy nagyértékű személyautót is lefoglaltak.

Szakmájának egyik utolsó hírnöke a csépai Szerényi Zoltán. Az ötvenhat éves vasutas ugyanis bakterként dolgozik Kunszentmártonban. Egész nap az őrhelyén, a bakterházban ücsörögve várja a vonatok érkezését, hogy mielőtt a szerelvények az öcsödi úti vasúti átkelőhöz érnek, kézi emelő segítségével lezárhassa a sorompót. Naponta huszonnégy személyvonatnak kell biztosítani az utat.

A szerelvények áthaladása után mindig szabaddá kell tenni az utat, mutatja Szerényi Zoltán
Fotó: Nagy Balázs

Összeütközött egy személyautó és egy kamion a 44-es főút 35-ös kilométerénél, Tiszakürt térségében május 26-án reggel. A rendelkezésre álló adatok szerin a személyautó Cserkeszőlő irányába közlekedett Kecskemét felől, és előzésbe kezdett. A manővert azonban nem tudta befejezni, és frontálisan összeütközött a vele szemben közlekedő teherautóval.

Fotó: Donka Ferenc

A Szolnoki Törvényszék 9 és fél év börtönre ítélte, 10 évre eltiltotta a közügyektől, és véglegesen eltiltotta minden 18. életévét be nem töltött személy nevelésének gyakorlásától azt a harmincas évei végén járó, büntetlen előéletű férfit, aki tavaly júniusban, az egyik Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben kishíján megölt, majd megpróbált megerőszakolni egy tinédzser korú lányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában