közösség

2021.05.23. 11:00

Hidat építettek a generációk közé Tomajmonostorán

Az ifjúsági és főzőklub rendezvényei még jobban összekovácsolták a helyieket.

Ujvári László

Juhász Judit szervező

Fotó: Ujvári László

Megerősítette a faluközösséget és hidat épített a generációk közé a nemrég lezárult Fejlődés a Tisza-tó mentén projekt. A hároméves program keretében rendezvényeket szerveztek, önkénteseket toboroztak és létrehoztak két új közösséget.

Mint azt Juhász Judit programszervezőtől megtudtuk: ifjúsági és főzőklubot egyaránt indítottak a projekt részeként. Utóbbiban az egészséges életmódra és táplálkozásra helyezték a hangsúlyt. A klubtagok új alapanyagokkal ismerkedtek meg, valamint a korábbi ismereteiktől eltérő, teljesen új elkészítési technikákat sajátítottak el.

– Nehéz volt az első lépések megtétele, de végül nagyon népszerű lett a főzőklub. A résztvevők a saját kertjükből hoztak alapanyagokat, és megosztották egymással féltve őrzött receptjeiket – idézte fel a szervező.

Meglátása szerint a klubtagok annyira megszerették a közösséget és a foglalkozásokat, hogy nem egyszer a programon kívül is találkoztak, hogy együtt főzzenek. Hasonló eredményeket mutathat fel az ifjúsági klub, mely a helyi fiatalokat igyekezett megszólítani kikapcsolódást biztosító programjaival. Népszerűek voltak a kirándulások, emellett bálokat szerveztek, és részt vettek az Országos Könyvtári Napokon is.

Juhász Judit szervező
Fotó: Ujvári László

Juhász Judit kiemelte: az utóbbi hónapokban a járvány akadályt gördített a klubfoglalkozások elé, de az online térben próbálták pótolni azokat.

– A fiatalok önkéntesen vállalkoztak az időseknek való segítségnyújtásra – például gyógyszerkiváltásra, bevásárlásra –, de az adománycsomagok összeállításában és átadásában is szerepet töltöttek be, ami nagyon dicséretes – vélekedett a programszervező.

Az előbbieken felül egészségnapokat is beiktattak. Idősek és fiatalok egyaránt látogatták a rendezvényeket, és többek között előadásokat hallgathattak vagy egészséges ételeket kóstolhattak. A szakember az egyik legnagyobb eredménynek tartja továbbá, hogy a község óvodája sok hasznos új eszközzel gyarapodott a projekt révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában