Kiállítás

2021.05.20. 07:00

Vadászemlékekből rendeznek tárlatot Karcagon

Várják a kiállítható relikviákat.

Daróczi Erzsébet

Hagyományőrző, közösségépítő program keretében tervez kiállítást a Karcagi Nagykun Vadásztársaság. Az egyesület vezetői kérik, hogy akik bármilyen, a vadásztársaság fennállásá­nak évtizedeiből származó tárgyi vagy fotóemlékekkel ren­delkeznek, május végéig bo­csássák a rendelkezésükre, hogy azokat tárlaton mutathassák be.

Keresik továbbá az egykori vadásztársakat vagy azok hozzátartozóit is, akik szintén rendelkezhetnek ilyen relikviákkal. A kiállításhoz elsősorban a vadászat során használt eszközöket, trófeákat, kitömött állatokat, térképeket, újságcikkeket, rajzokat, festményeket, régi fényképeket várnak, melyek emlékezetes eseményeket, versenyeket, összejöveteleket örökítettek meg.

Az anyagot hétköznap munkaidőben a Karcagi Nagykun Vadásztársaság Kunhegyesi út 10. szám alatti vadászházába lehet bevinni. Amennyiben szükséges, a szállításban segítséget tudnak nyújtani. Természetesen a kölcsönadott tárgyakat biztonságosan tárolják, és a kiállítás után (2021. december 31.) visszaszolgáltatják azt tulajdonosaiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában