Olvasnivaló

2021.06.20. 06:55

Minikönyvtár nyílt a túrkevei fürdőben

Egy minikönyvtárat alakítottak ki a Túrkeve Termál- és Élményfürdőben. A vendégek ízlésüknek megfelelően és a készlet lehetőségei szerint kölcsönözhetnek olvasnivalót lubickolás után, napozás idejére, teljessé téve a kikapcsolódás élményét.

Rimóczi Ágnes

A Túrkeve Termál- és Élményfürdőben kialakított minikönyvtár egy részét Torkos György műszaki igazgató mutatta meg. A köteteket a strand minden látogatója használhatja

Fotó: Mészáros János

– Akkor sem haragszunk meg, ha akad olyan vendég, aki véletlenül hazaviszi a kiválasztott könyvet – mondta nevetve Hegyi Csaba. A Túrkeve Termál- és Élményfürdő ügyvezetője hozzátette, inkább az a jellemző, hogy bővül az állomány, mint fogyatkoznának a könyvek.

– Mostanra négy-öt polcot megtöltöttünk a kötetekkel, melyekkel sokféle témát kínálunk az olvasni vágyó vendégeinknek. A polcokat a fürdő emeleti részén helyeztük el – mondta az ügyvezető.

A Túrkeve Termál- és Élményfürdőben kialakított minikönyvtár egy részét Torkos György műszaki igazgató mutatta meg. A köteteket a strand minden látogatója használhatja
Fotó: Mészáros János

A könyvtár létrejötte tulajdonképpen régebbre nyúlik vissza.

– A kezdeményezés egy túrkevei kötődésű, külföldön élő orvos pár évvel ezelőtti felajánlásával kezdődött. Ő a városnak adta a könyveit, a hagyatékból aztán a létesítményünkbe, az ifjúsági szálláshelyre is kerültek könyvek. Most az újabb felajánlásokból érkező könyvekkel „összeraktuk” a régi állományt, és így alakult ki ez a minikönyvtár – mesélte el a történetet Hegyi Csaba.

Felajánlások pedig sorra érkeznek. Korábban a település polgármestere is közzétett egy felhívást a közösségi oldalán.

– Nem egyszer egy-egy leértékelésen száz-kétszáz forintért látok eladó könyvet, és képtelen vagyok otthagyni. Így a kedvenceimből sokszor akad két-három kötet is otthon – írta posztjában Sallai R. Benedek, aki el is vitt néhány „felesleges” példányt a fürdőbe. Sokan mások is gondolkodtak hasonlóan, hiszen a polcok egyre csak teltek, telnek. Így a strand területén „meghonosodott” egy állandó elérésű kis könyvtár, amelyet minden strandra látogató használhat.

A fürdőben egyébként a bezárás idején végrehajtott fejlesztések sora még nem ért véget.

– Elkezdtük a kempingben a vizesblokkok felújítását, valamint a szálláshelyen egy közösségi teret alakítunk ki, mely helyet adhat családi, csoportos rendezvényeknek is. És vannak további elképzeléseink is – mondta hírportálunknak Hegyi Csaba.

Remélik, hogy fogadhatják a külföldi vendégeket is

A Túrkeve Termál- és Élményfürdő ügyvezetője elárulta, hogy a pozitív események mellett azért van bennük némi félelem is, hiszen a nem teljesen egyértelmű körülmények, valamint a védettségi igazolványok körüli kérdőjelek miatt több foglalásukat visszamondták.

– A német és holland vendégek előtt sem tisztázott, hogy jöhetnek-e, illetve a korábbiakban rendszeresen visszajáró lengyel turisták érkezése is meghiúsulhat. Bízunk benne, hogy születik olyan döntés, ami szerint fogadhatjuk a külföldi vendégeinket is – tette hozzá Hegyi Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában