hétvégente

2021.06.26. 12:00

Szolnokról is utazhatunk emeletes vonattal a Balatonra

Az emeletes motorvonatok a nyári szezon összes hétvégéjén járnak a Balatonra.

Szoljon.hu

Forrás: MÁV

A nyári menetrend bevezetésével, június 19-től, a Balaton déli partjára az új KISS motorvonatokkal is el lehet jutni a fővároson át a Szob–Vác–Fonyód, valamint a Szolnok–Cegléd–Fonyód útvonalon. Az emeletes motorvonatok a nyári szezon összes hétvégéjén járnak a Balatonra – tájékoztatta hírportálunkat a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A Balaton déli partjára utazók körében a legnagyobb és várhatóan legnépszerűbb újdonságot az emeletes KISS motorvonatok megjelenése hozta: a Napfürdő expresszvonat a hétvégeken Szolnokot és a ceglédi vonal forgalmasabb állomásait köti össze Fonyóddal, a Jégmadár expresszvonat pedig Szob – Vác – Rákospalota-Újpest – Kelenföld – Velence – Siófok – Fonyód között közlekedik. Ez egy teljesen új közvetlen kapcsolatot biztosít a Dunakanyar térségéből és az észak-keleti agglomeráció felől a Velencei-tóra, Balatonra.

A Napfürdő és a Jégmadár expresszvonat augusztus 29-ig, minden hétvégén KISS motorvonattal közlekedik. A Jégmadár expresszvonat Vácról hétvégenként 7:57-kor indul a Balatonra. A Napfürdő és a Jégmadár expresszvonat is Fonyódig közlekedik.

A KISS motorvonattal hétvégente közlekedő Napfürdő és Jégmadár expresszvonatokra díjmentes helyjegy váltása szükséges. Az emeletes motorvonat népszerűsége és utasszáma a vártnál jelentősen nagyobb volt – jelezte a vasúttársaság.

Hét közben továbbra is minden forgalomban lévő KISS emeletes motorvonat a váci és a ceglédi vonal elővárosi forgalmában vesz részt. Hétvégén a déli parton is járnak az emeletes vonatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában