fejlesztés

2021.06.12. 18:00

Új épületszárnnyal bővítik a bölcsődét Kunhegyesen

A közel kétszázmillió forintos fejlesztés várhatóan november végére készül el.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Nagyszabású mun­kálatok zajlanak éppen a helyi bölcsőde Arany János ut­cai épületén, melyet csoportszobával és kiszolgálóhelyiségekkel bővítenek. Három lépcsőben újul meg az intézmény. Korábban húszmillió forintból felújították a konyhát, majd százmillió ráfordításával korszerűsítették a főépületet. Jelenleg az ingatlan bővítésén dolgoznak.

– Eddig kétcsoportos volt a főépület, most ezt toldják meg eggyel, ezáltal a férőhelyeink számát húszról harmincra növelve – felelte hírportálunk kérdésére Major Anikó.

– Hosszú a várólista, ezért szükséges a férőhelybővítés. Örömteli, hogy emelkedik a születések száma a városban, emellett egyre több szülő szeretne minél hamarabb munkába állni – magyarázta a Kunhegyes Város Óvodai Intézmény, Bölcsőde és Konyha intézményvezetője.

A berendezés már elavult, ezért új bölcsődei bútorok és eszközök beszerzésére is különítettek el forrást. A teljes körű felújítás és bővítés után a térség egyik legszebb és legkorszerűbb bölcsődéjével büszkélkedhet majd a település. A mostani, közel kétszázmillió forintos fejlesztés a tervek szerint még idén november végére elkészülhet.

Csoportszobát és kiszolgálóhelyiségeket is kialakítanak
Fotó: Ujvári László

– A bővítésnél sok előírást figyelembe kell venni, például minden csoportszobához tartozik mosdó és öltöző – sorolta Major Anikó. – Emellett az udvar rendezése is megtörténik, valamint elvégzik a szükséges átalakításokat a főépületben – jegyezte meg.

Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, hamarosan kezdetét veszi az intézmény két másik telephelyén a száz esztendő körüli óvodaépületek felújítása és energetikai korszerűsítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában