Összejövetel

2021.07.09. 15:30

Ismét találkozhattak egymással a tenyőszigeti iskola volt diákjai

Tavaly elmaradt, idén viszont már megtarthatták a tenyőszigeti találkozót. A résztvevők jó hangulatban idézték fel régi emlékeiket a folytatás reményében.

Rimóczi Ágnes

A résztvevők sokszor hangos kacagás közepette elevenítették fel a régi történeteket

Forrás: Beküldött fotó

„Minden jelenlévőt száz évig éltessen a Jóisten!” – ezt üzente Bujáki Orbánné Tóth Angelika a minapi tenyőszigeti találkozó résztvevőinek.

A legidősebb egykori diák, a százegyedik életévében járó Angyelka néni a nagy meleg miatt ezúttal nem jelent meg az összejövetelen, de gondolt az ottaniakra, ahogyan ők is gondoltak rá.

A résztvevők sokszor hangos kacagás közepette elevenítették fel a régi történeteket
Fotó: Beküldött fotó

– A mostani már a tizenharmadik alkalom volt, bízunk benne, hogy még találkozhatunk a jövőben is – fejezte ki réményét Sulák Istvánné. A rendezvény egyik szervezője, a volt elemi, majd általános iskola ­egykori diákja elmondta: örömükre szolgált, hogy a résztvevőkkel anekdotázott a nyolcvanesztendős Szegedi Pál tanár úr is, aki az 1960-as években tanított Tenyőszigeten.

– Rendezvényünk sikerét bizonyítja, hogy a közösségünk létszáma iskolatársaink gyermekeivel, unokáival évről évre bővül. Most tizenketten „léptek be” a közösségünkbe, érdeklődve nagyszüleik és szüleik iskolás évei iránt – mesélte Sulák Istvánné.

A találkozón nyolcvanöten töltöttek együtt egy jó hangulatú napot az iskola lombos fáinak árnyékában. A résztvevők vidáman társalogtak, Benedek Zsolt zenész muzsikájának kíséretében nótáztak, majd Turba Gabriella előadásában régi slágereket hallgattak. Remélik, jövőre újra találkozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában