Beavatkozás

2021.07.06. 09:00

Őzgidát mentettek a polgárőrök Kengyel határában

A tiszaföldvári, cibakházi és öcsödi polgárőrök Tiszafüredre igyekeztek a hétvégén, hogy biztosíthassák az Ultra Tisza-tó futóversenyt. Ám út közben őzgidát is mentettek Kengyel határában.

P. Pusztai Nóra

Az őzgidát a Poroszlói Ökocentrum munkatársai fogadták be

Forrás: Beküldött fotó

– A település szélén egy gépkocsivezető kérte a segítségünket, az út mentén ugyanis egy sérült őzgidát talált, de nem tudta, mi a teendő vele – tájékoztatta hírportálunkat Kecse László, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke.

– Még mi magunk is sokat telefonáltunk, először sehonnan sem kaptunk segítséget. Majd jött az ötlet, hogy a Hortobágyi Madárkórházban talán ellátják az állatot, Tiszafüredre szállítottuk a sérült őzet, ahol végül egy helyi állatorvos, dr. Koska Gábor vizsgálta meg – mesélte, majd hozzátette, ezután az elhelyezés merült fel kérdésként.

– Az orvos közbenjárásával a Poroszlói Ökocentrum munkatársai fogadták be az őzgidát, ahova mi magunk szállítottuk az állatot – mondta Kecse László.

A nap további részében a polgárőrök a futóverseny biztosítási feladatait látták el.

Az őzgidát a Poroszlói Ökocentrum munkatársai fogadták be
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában