vádat emeltek ellene

2021.08.18. 12:09

Büntetőfékezéssel akart bosszút állni a mezőtúri férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt a mezőtúri férfi ellen.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/ Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a 22 éves férfi 2020. augusztus 25-én késő este, autóval közlekedett Mezőtúr lakott területén. Ennek során úgy ítélte meg, hogy az előtte haladó autó túl lassan megy, akadályozza őt a közlekedésben.

A vádlott az este folyamán, a Dózsa György út és a Kossuth tér kereszteződésében ismét felfigyelt erre az autóra, s elhatározta, hogy kérdőre vonja annak sofőrjét iménti, általa sérelmesnek tartott lassú haladása miatt. Ezért a vádlott megelőzte, majd besorolt a sértett által vezetett autó elé, és hirtelen állóra fékezte autóját. Ekkor a sértett által vezetett autó városi fék asszisztens rendszere működésbe lépett, és ennek következtében a sértett anélkül tudott megállni autójával, hogy nekiütközött volna a vádlott kocsijának – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatásából.

A férfi azzal, hogy forgalmi ok nélkül állóra fékezte autóját, közvetlenül veszélyeztette a mögötte haladó autó vezetőjének és utasának életét, testi épségét.

A járási ügyészség vádiratában végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a férfit a közúti járművezetéstől. Az ügyben első fokon a Mezőtúri Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában