méz

2021.08.06. 07:00

Idén is megrendezik a méhésztalálkozót Jászberényben

A rendezvényén választják meg Magyarország mézkirálynőjét és udvarhölgyeit.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A XXXIII. Nemzetközi Mézvásárt és Méhésztalálkozót rendezik szombaton Jászberényben. A rendezvény nyitányaként a regnáló mézkirálynő és kísérete, valamint a mézlovagrendek látványos menetben vonulnak fel a városban, amit ünnepélyes megnyitó és a mézkirálynőjelöltek bemutatkozása követ.

A méztermelők, eszközgyártók és forgalmazók kiállítását néhány szakmai előadás, népművészeti kirakodóvásár és mézkirálynő-választás egészíti ki. A méhészek szakmai fórumán, az Ifjúsági Házban előadás hangzik el egyebek közt az aktuális méhegészségügyi kérdésekről, és az ágazat helyzetét is elemzik a szakemberek. Lesz füstölőgyújtó és keretszegező verseny, valamint kihirdetik a „Mézes álmok” című gyermekrajzpályázat eredményét. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek egy méhcsalád kezelésébe is – méhszúrás veszélye nélkül.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a vásár egész területe védettségi igazolvány nélkül látogatható, ám a szakmai nap programjain, az Ifjúsági Házban csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában