Galériával

2021.08.26. 19:55

Jótékonysági aukcióval segítik a helyi mentőállomást Tiszafüreden

Helyi alkotók felajánlásaiból szerveztek jótékonysági aukciót Tiszafüreden, a Kovács Pál Művelődési Központban augusztus 24-én. Az este bevételével a Tiszafüredi Mentőállomás új életmentő készülékbeszerzését támogatták.

Ujvári László

20210824_Tiszafüred_Helyi alkotók jótékonysági aukciója a helyi mentőállomás támogatására_UL_ÚN

Fotó: Ujvári László

Egy mellkaskomprimáló gép beszerzését tűzte ki célul az Országos Mentőszolgálat tiszafüredi állomása, valamint a város önkormányzata. Az összefogásnak köszönhetően vásárolnák meg az életmentő készüléket, mely nagyban segítené a helyi mentőszolgálat munkáját. Művészek, népi iparművészek – például fazekas, bőrműves, festő, kovácsmester, fafaragó, költő – ajánlották fel alkotásaikat, melyet jótékonysági liciten lehetett megvásárolni.

Az életmentő készülék beszerzésére idén indított gyűjtést a város önkormányzata, melyre jelentős felajánlások érkeztek. Az ötmillió forintos készülék megvásárlásához azonban a gyűjtés folytatására volt szükség. A jótékonysági aukción négyszázezer forintot meghaladó összeg gyűlt össze. A gyűjtés tovább folytatódik, legközelebb a Fekete László Zeneiskola szervez jótékonysági alkalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában