Galériával

2021.08.28. 11:28

Modern tanműhelyekkel bővült a jászberényi középiskola

Pénteken adták át az új tanműhelyeket.

Illés Anita

Új, korszerű tanműhelyekben indulhat az oktatás szeptembertől a Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola Kossuth úti épületében, Jászberényben. A modern berendezésekkel, eszközökkel felszerelt tanműhelyeket, DKA labort pénteken adták át a nemrégiben elkészült épületszárnyban.

Az eseményen a résztvevők bejárták a létesítményt. Elsőként Bódiné Bagi Éva szakoktató a földszinten kialakított pék-cukrász tanműhelyt mutatta be, amelyet az új képzési rendszernek megfelelően szereltek fel több mint huszonegy millió forintból. Ezután az autószerelők birodalmát fedezhették fel Balajti Sándor oktató közreműködésével. Tanműhelyükbe a régebbi berendezések mellé újakat is vásároltak mintegy tízmillió forint értékben.

A bejárás az emeleten folytatódott, ahol egy Digitális Közösségi Alkotóműhely kapott helyet, amely nemcsak a szakképzést, hanem a pályaorientációt is szolgálja. Eszközei, berendezései több mint huszonötmillió forintba kerültek. A digitális eszközök rejtelmeibe Túróczi Béla szaktanár avatta be a résztvevőket. Ezenfelül három kisebb csoporttermet alakítottak ki az emeleten.

– Öt évvel ezelőtt az iskola, a Szolnoki Szakképzési Centrum és az önkormányzat közösen álmodta meg a beruházást. Megállapodásunk szerint az önkormányzat megépítette az új épületszárnyat, a centrum pedig berendezte a tanműhelyeket és a termeket – kezdte a köszöntők sorát Tamás Zoltán, az iskola igazgatója, majd köszönetét fejezte ki mindenkinek a projekt megvalósításáért.

Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja a beruházás jelentőségén túl szólt a korábbi fejlesztésekről is. Elmondta, hogy 2015 óta működnek együtt a jászberényi középiskolával. Az elmúlt években korszerűsítették többek között a tanéttermet, a Hatvani úti épületet, ahol az összes vizesblokkot felújították, valamint energetikai korszerűsítést végeztek.

– Ciklusokon átívelő beruházás valósult meg, amelyet mindenki örömmel támogatott – vette át a szót Budai Lóránt polgármester. Ismertette, hogy a beruházás 2018-ban kezdődött a tervek elkészítésével, a következő évben bővítették az iskola épületét és parkolókat építettek. Tavaly pedig megvalósult az ivóvíz bevezetése és a csapadékvízelvezető kiépítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában