Évadnyitó

2021.08.02. 15:00

Sűrű programmal indul a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus új évada

A tervek szerint már a héten elkezdődik az új évad.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Csabai István

Programdús lesz az évad első néhány hete, hónapja a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus életében.

– Sűrű lesz az augusztus és a szeptember, elképzelhető, hogy jön a negyedik hullám, ami átírhatja a programfüzetünket, így lehetőség szerint szeretnénk minél több koncertet megrendezni – kezdte a Kicsidió Rendezvénykertben megtartott évadnyitón Molnár Éva karnagy.

A kórus igazgatója, művészeti vezetője elmondta, ha a járványhelyzet miatt ismét elmaradnak a rendezvények, úgy online felvételek, oktató anyagok készítése kerül a munkájuk középpontjába.

– Összeállt a programfüzetünk, de ha szükség lesz rá, átállunk a B-tervre. Egyelőre az eredeti elképzelésről beszélek – tette hozzá a kórusvezető.

A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus eszerint már a héten elkezdi a 2021/2022-es évadot.

Augusztus 4-én folytatódik az előző évadban sikeres Templomi séták elnevezésű programjuk. Szerdán tíz órától a vártemplomban, utána a művésztelepen mutatják be műsorukat. Az ősz számos egyéb fellépése mellett egyik legjelesebb meghívásuknak október 3-án tesznek eleget.

– A fővárosban a Magyar Művészeti Akadémia zenei tagozatának meghívására születésnapos akadémistákat köszöntünk majd műsorunkkal – adott ízelítőt Molnár Éva, aki hozzátette, pályázatok segítségével is több fellépést tudnak szervezni.

– Így például gyerekeknek is. A Lázár Ervin programban két pályázatunk lett sikeres, melynek keretében iskolákban, negyedik osztályosok hallgathatják a kórus műsorát. Két pályázat eredményére még várunk, az egyik szintén ifjúsági program, a másik keretében pedig kis településeken adhatnánk templomi koncertet. Bízunk mindkettő sikerében – tette hozzá végül az évad eseményeiről tartott társulati ülésen a karnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában