összefogás

2021.08.07. 15:30

Továbbra is nagy szüksége van a segítségre a tiszatenyői Laurának

Mint arról korábban beszámoltunk, veszélybe került egy Down-szindrómás lány és édesanyjának lakhatása Tiszatenyőn, mert bérelt házukat értékesítené a tulajdonos. Bár elsősorban nekik adná el, a négy és fél millió forintos összeget hitelképtelenség miatt az édesanya nem tudja előteremteni, hiszen nagyrészt otthonápolási díjból élnek. Nagyon sokan fogtak össze eddig is a családért, már a ház vételárának a fele összegyűlt, csakhogy telik az idő, és félő, hamarosan ki kell költözniük a házból.

Molnár-Révész Erika

A Down-szindrómás Laura nagyon érzékeny a környezeti változásokra, ezért is lenne fontos, hogy maradhassanak a megszokott otthonukban

Fotó: Mészáros János

– Nagyon hálás vagyok az eddig összegyűlt közel kétmillió kétszázötvenezer forintért. Nem gondoltam volna hogy ennyien összefognak értünk – mondta meghatódottan Hamzi Henriett, aki egyedül neveli Down-szindrómás lányát, a tizenkilenc éves Laurát Tiszatenyőn.

Történetükkel a Szoljon.hu-n találkozhattak először az olvasók, miszerint a családi házat, melyet évek óta bérelnek, eladná a tulajdonosa. Az elöregedett épületen ugyanis annyi mindent fel kellene újítani – többek között a nyílászárókat és a tetőt is – ami neki már nem érné meg.

A cikk után folyamatosan érkeztek a pénzadományok, utalások, sőt, jótékonysági rendezvényeken keresztül is segítettek jószándékú emberek, így gyűlt össze mára a ház vételárának fele. Csakhogy előreláthatólag őszig a teljes árat ki kellene fizetni ahhoz, hogy maradhassanak.

– Egyrészt nagyon boldog vagyok hogy ennyi pénz összegyűlt, másrészt nagyon félek attól, hogy a végén kiderül, nem sikerült határidőre összegyűjteni a házért kért összeget,

és éppen a hideg idő beálltával kell majd mennünk, amire nem tudtam felkészülni – sóhajt Henriett. Nagyon bízik abban hogy maradhatnak, hiszen Laurának nagy szüksége van a megszokott környezetre. A változásokra ugyanis állapota miatt nagyon rosszul reagál.

A Down-szindrómás Laura nagyon érzékeny a környezeti változásokra, ezért is lenne fontos, hogy maradhassanak a megszokott otthonukban
Fotó: Mészáros János

Ráadásul Laura veleszületett szívbetegsége, ezáltal keringési rendszerének megváltozása miatt nagyon érzékeny a hidegre és a melegre, folyamatosan figyelni kell környezetében a megfelelő hőmérsékletre is. Ezért ragaszkodna Henriett a sok munkával az igazi otthonná varázsolt kis házra.

Olvasóink is segíthetnek Lauráéknak

A Down-szindrómás Sándor Laura édesanyja, Henriett kilenc esztendeje bérli a Tisza­tenyőn álló kertes házat. A tulajdonos megválna az ingatlantól, és elsősorban nekik adná el. Csakhogy a gyermekét egyedül nevelő anyuka nem kap hitelt, mert jövedelme az otthonápolásból származik, a bankok sorra elutasították a hitelkérelmét. Amennyiben olvasóink is segítenének a nehéz helyzetbe került családnak, az alábbi számlaszámon tehetik meg.

A számlatulajdonos neve: Sándorné Hamzi Henriett

Számlaszám: Erste Bank Nyrt. 11600006–00000000–25527007

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában