Baleset

2021.08.04. 14:27

Üzemzavart okozott egy vezetéknek repülő gólya Szolnokon

A madár sajnos nem élte túl az ütközést.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Shutterstock

Többszöri, rövid ideig tartó áramkimaradással kezdődött a szerda reggel a Kertvárosban, illetve az Alcsi-Holt-Tisza városrészben. Mint kiderült, a problémát az okozta, hogy egy fiatal gólya repült az elektromos vezetéknek a Szivárvány és Álom utcák sarkán.

– A madár sajnos nem élte túl az ütközést, munkatársaink a hibát rövid időn belül orvosolták, helyreállították az áramellátást – tájékoztatott az esettel kapcsolatban Sárosi Réka. Az E.ON Hungária Zrt. külső kommunikációs szakértője kiemelte, hogy a társaság törekszik arra, hogy ilyen eset a jövőben ne történjen.

– Kollégáink vizsgálják, hogy ezen a hálózatszakaszon milyen további műszaki lehetőségünk van plusz madárvédelmi megoldás alkalmazására. Az újonnan épülő hálózatokat a madarakra is gondolva tervezzük, a régebben épült szakaszok esetén utólag kell felszerelnünk a madarakat óvó eszközöket. Azon dolgozunk, hogy a hálózatunk a madarak számára is minél biztonságosabb legyen, ezért emeljük meg például fészekmagasítókkal a gólyák fészkeit, helyezünk ki madárkiülőket, alkalmazunk új típusú kereszttartókat – emelte ki a szakértő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában