galériával

2021.09.02. 19:15

Díjazták Szolnok hőseit

Olyan emberek kaptak elismerést, akik szívügyüknek tekintik mások megsegítését, ám legtöbbször észrevétlenek maradnak.

Czakó Nóra

Fotó: Czakó Nóra

Mintegy negyvenegy felterjesztés érkezett a Szolnok Hőse felhívásra, amit Szalay Ferenc polgármester tett közzé a nyáron. Ennek célja az volt, hogy tükrözze azt a széles társadalmi összefogást és ezen belül egyes személyek, illetve közösségek erőfeszítéseit, amelynek köszönhetően együttes erővel sikerült felülkerekedni a koronavírus-járvány első, második, illetve harmadik hullámán.

A felhívásnak köszönhetően irányulhatott figyelem olyan emberekre, akik szívügyüknek tekintik mások megsegítését, ám legtöbbször észrevétlenek maradnak.

Csütörtökön a városháza dísztermében megtartott ünnepségen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc méltató beszéde után a felterjesztések alapján nyolc személy, illetve munkahelyi közösség vehetett át egy-egy „Szolnok Hőse” gravírozott kristályüveg-díjat.

A díjazottak között volt Ádám Csaba, aki tavaly azonnal és ingyen kezdte el gyártani az arcpajzsokat a kórházaknak, valamint Hajnal-Papp Zoltán, a Szolnoki Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyének vezetője, aki szintén az arcvédő pajzsok gyártását segítette.

Díjat vehetett át Holcsik Szabolcs és felesége, Holcsik Gabriella, akik gyűjtések szervezésével és adományok célba juttatásával járultak hozzá a közösség támogatásához, valamint Kiss Ágnes, a súlyos beteg kisfiú, Ádám Ati édesanyja, akinek köszönhetően a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet több ózongenerátor és védőruha adományban részesült, de közreműködött beteg szolnoki gyermekek részére történő gyűjtésben is.

Czakó Tibor, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályának ápolója, akit tizennyolcan javasoltak az elismerésre, a Központi Orvosi Ügyelet munkatársai dr. Kiss Attila ügyeletvezetővel az élen, dr. Ladoniczki Zoltán háziorvos, illetve a Referencia Mosodák Zrt. dolgozói, Bottyán István, Csala Zsolt, Hajnal László, Sánta István, Pásztor Adrián, Pusztai József Varga Sándor és vezetőjük, Virág Gábor, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet a veszélyhelyzet idején is zavartalanul működhessen, szintén díjban részesültek.

„Szolnok Hősei” díjjal ismerték el Törőcsik Zsuzsát, a Kolozsvári úti bölcsőde gondozónőjét, aki munkája mellett önkéntesen segített a karanténban lévő betegeknek élelmiszert eljuttatni az otthonukba, és a szolnoki lakosoknak maszkokat kivinni, majd az 1. számú felnőtt háziorvosi körzet rendelőjének munkáját is segítette. Egy szolnoki nyugdíjas, Horváth Károly, aki a környezetében élők mindennapjait segítette a járvány alatt, szintén átvehette a hősöknek járó elismerést.

Emléklappal köszönték meg áldozatos munkáját és önfeláldozását Hicsó Györgynek, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárjának, Molnár Júliának, a Tisza Rotary Club korábbi elnökének, a Rotary Magyarország Központi Régiójának alkormányzójának, Nagy Zsuzsanna magánszemélynek, Papp Andreának, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályának főnővérének, Pekár Zoltán és Pekárné Karkus Viktória magánszemélyeknek, Seller Juditnak, Timkó Évának és Varga Lászlónénak, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet Kardiológiai őrző munkatársainak, Szabovik Tamás magánszemélynek, Szűcs Attilának és Fényi Róbertnek, az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, valamint Terék Zsoltnak, a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet dolgozójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában