túrkeve

2021.09.03. 15:07

Enyhítették a volt országgyűlési képviselő ítéletét

A másodfokú döntés szerint becsületsértés vétsége miatt egy év próbára bocsátották Sallai Róbert Benedeket, az LMP korábbi országgyűlési képviselőjét.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztrációfotó / Shutterstock

Az ügy még 2018-ra nyúlik vissza, amikor is Túrkeve jelenlegi polgármestere konfliktusba keveredett Hadházy Ákossal az LMP fegyelmi bizottságának ülésén. Utóbbi a vita során felborult a székével, ezért garázdaság, testi sértés és becsületsértés miatt jelentette fel politikustársát. A korábbi, elsőfokú ítélet két évre szólt, a minap ezt egy évre enyhítette a Fővárosi Törvényszék.

Sallai Róbert Benedek telefonos megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni az ítélettel kapcsolatban, ám azt elmondta, hogy korábban megosztotta véleményét a közösségi oldalán. Ahogy azt Facebook-posztjában írta: jogerős, másodfokú döntés született az elhíresült Hadházy–Sallai-ügyben.

– Immár a bíróság is kimondta jogerősen, nem követtem el garázdaságot, nem követtem el testi sértést, nem ütöttem meg. Nyilván semmilyen látlelet nem állt rendelkezésére korábbi állításainak alátámasztására. Mindezek ellenére, mert Hadházy Ákos „megalázó“ helyzetbe került, amikor a földre vetette magát ijedtében, becsületsértés vádjában a bíróság elmarasztalt, és egy év próbára bocsátott, az elsőfokú bíróság döntését jelentősen enyhítve. A bíróság ítélete szerint megsértettem Hadházy Ákos emberi méltóságát – olvasható Sallai Róbert Benedek bejegyzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában