Esemény

2021.09.12. 07:00

Hagyományőrzők munkáját díjazták Jászkiséren

A díjazottakat Hortiné dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója méltatta.

Illés Anita

Jászkiséren ülésezett a Jászkun Kapitányok Tanácsa

Forrás: Beküldött fotó

Hosszú kényszerszünet után a napokban tartották meg a jászkun kapitányok tanácsülését a településen. Nemes József regnáló jászkapitány köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy újra találkozhatnak. Az elmúlt két évben elmaradtak a redemptiós ünnepségek, ezért a Jászkun Kapitányok Tanácsának elismeréseit sem tudták átadni. Erre is alkalmat adott az esemény.

Jászkiséren ülésezett a Jászkun Kapitányok Tanácsa
Fotó: Beküldött fotó

Tavaly a Jászkunság Hagyományőrzéséért Díjat a jászkapitányok döntése alapján Győriné dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru polgármestere kapta. A nagykunkapitányok Vígh Márta helytörténeti kutatónak, míg a kiskunkapitányok Mészáros Márta muzeológusnak adományozták a kitüntetést. Idén a Jászságban Molnár Levente hagyományőrző huszárőrnagy kapta a díjat, a Nagykunságban Bán Andrea néprajzkutató, a Kiskunságban pedig Szakál Aurél múzeumigazgató munkásságát ismerték el. A díjazottakat Hortiné dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója méltatta.

Eszes Béla, Jánoshida polgármestere a XXVI. Jász Világtalálkozó aktualitásairól számolt be a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában