Galériával

2021.09.21. 13:00

Közösségerősítő programot tartottak a diákoknak Szolnokon

A helyszínt a Hild Viktor Könyvtár biztosította.

Kiss János

A Gyermekek világnapja és a Hála világnapja alkalmából hétfőn színes, interaktív közösségerősítő érzékenyítő programot szervezett a Szolnoki Szent Györgyi Albert Általános Iskola, a Hild Viktor Könyvtár és a rendőrség a hetedik osztályos tanulók számára.

Több tanulmány és hozzáértő szakember egybehangzó véleménye, hogy a Covid okozta digitális oktatás miatt kárt szenvedett, sérült az emberi kapcsolatok minősége. A pedagógusok véleménye, hogy ez idő alatt az osztályközösségek élménytelenné váltak, elszürkültek, a barátságok meglazultak. Fontos, hogy az új tanév kezdetén újra legyenek, interaktív programok, vidám, nevetős percek.

A Hild Viktor könyvtár adott helyet az eseménynek, ők biztosították a rendőrség számára a KRESZ pályát a kerékpáros ügyességi játékokhoz. A programban szerepelt érzékenyítő kisfilmek vetítése, „részegszemüveg” kipróbálása, kézműves tevékenység, hálafa készítése, széf játék a második világnap, illetve a napi tevékenységek alapján. Játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat a tanulók, majd a kézműves foglalkozás végére személyes üzenettel közös produktumot, hálafát készítettek, amit azután az iskola aulájában helyeztek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában