támogatás

2021.09.03. 19:58

Négyszázezer forintot nyert gyerekek kirándultatására a füredi alapítvány

Sokan száz kilométereket utaznak egy nyaralás kedvéért, miközben nem ismerik saját környezetünk lehetőségeit, adottságait, és nincsenek tisztában annak szépségével. Megesik ez a Tisza-tónál is – ezen az állapoton próbál enyhíteni a Segíts velünk Tiszafüred Alapítvány.

Ujvári László

Az alapítók, Somogyi Kata (jobbra), Járdán Éva (középen) és Somogyi Sándor közösen vették át a támogatásról szóló dokumentumot az üzletlánc füredi vezetőjétől

Fotó: Ujvári László

A Segíts velünk Tiszafüred Alapítvány eredményesen szerepelt az egyik hazánkban működő bevásárlóközpont pályázatán, négyszázezer forint támogatást nyertek céljuk megvalósítására, gyermekek Tisza-tavi kirándultatására.

Az alapítók, Somogyi Kata (jobbra), Járdán Éva (középen) és Somogyi Sándor közösen vették át a támogatásról szóló dokumentumot az üzletlánc füredi vezetőjétől
Fotó: Ujvári László

– Alapítványunk mindössze egy éve alakult, de korábban is számos akcióban együttműködtünk – tekintett vissza a kezdetekre Járdán Éva, a civil szervezet alapítója.

– Mindig arra törekedtünk, hogy segítsünk, ez a tevékenységünk elsődleges célja, legyen szó rászorulók támogatásáról vagy állatvédelemről – húzta alá.

– Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen egy másik civil szervezet éppen az állatvédelem témájában pályázott, egy közösségi teret szerettek volna létrehozni – vette át a szót Somogyi Sándor. – Nagy eredménynek tartom, hogy végül az első helyen végeztünk, és mi tudtuk összegyűjteni a legtöbb zsetont, amiért hálás köszönet az üzlet dolgozóinak is, akik a napi teendőik mellett türelemmel és lelkiismeretesen tájékoztatták a vásárlókat a teendőkről, a szavazás szabályairól – magyarázta az alapítvány oszlopos tagja.

Minden vásárló kiválaszthatta az üzletből való távozáskor, hogy a vásárlás után kapott zsetonjával melyik civil szervezetet és részletezett kezdeményezését támogatja, egyfajta szavazásként. A legtöbb zsetont összegyűjtő alapítványt és meghirdetett célját támogatta végül adományával az áruházlánc.

A Segíts velünk Tiszafüred Alapítvány így négyszázezer forint támogatást kapott arra, hogy nyolcvan rászoruló gyermeknek szerezzenek örömöt, egy tartalmas, Tisza-tónál töltött nap keretében.

A tervek szerint, három turnusban a gyerekek meglátogatják majd Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrumot, ahol megismerhetik a Tisza-tó élővilágát, megnézhetik Közép-Európa legnagyobb édesvizű akváriumát, majd egy csónaktúra keretében ismerhetik meg a szőke folyót, valamint a Tisza-tó vadregényes holtágait és csatornáit.

A túra után egy szakavatott túravezetővel átbeszélhetik a látottakat, feltehetik kérdéseiket, és lerajzolhatják élményeiket. A rajzok felkerülnek az alapítvány közösségi oldalára, ahol a követők visszajelzései alapján választják ki a három legszebbet.

– Határozott célunk volt a Tisza-tó megismertetése, hiszen naponta szembesülünk azzal, hogy a helyiek közül sokan nem ismerik eléggé a Tisza-tavat, annak páratlan élővilágát, és az itt elérhető kikapcsolódási lehetőségeket – fejtette ki Somogyi Kata, az alapítvány másik tagja. – Ezen szeretnénk javítani, a gyerekekhez élményeken keresztül hozzuk közelebb ezt a csodás értéket – jegyezte meg.

Lebénult kutyának is gyűjtenek

A Segíts velünk Tiszafüred Alapítvány számos területen végez karitatív tevékenységet. Rendszeresen gyűjtenek élelmiszer-adományokat, el is juttatják azokat a helyi családsegítő és gyermekjóléti szolgálattal együttműködve a rászorulókhoz. Szerveztek már gyűjtést a helyi állatmenhely támogatására, de az alapítók – még a szervezet létrehozását megelőzően – jótékonysági süteményvásárt is rendeztek az egyik ritka SMA-betegségben szenvedő gyermek gyógykezelésének támogatására – akkor több mint hatszázezer forintot gyűjtöttek össze. Legújabb kezdeményezésükkel egy lebénult kutya több száz ezer forintos operációját segítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában