Tiszaföldvár

2021.09.15. 19:58

Pályázaton nyert napvitorla biztosítja az árnyékot az óvoda udvarán

Az udvarán számos fa biztosítja az árnyékot, a bejárati lépcső előtti területet viszont eddig nem tudták használni.

P. Pusztai Nóra

Már a napvitorla árnyékában is tarthatnak programokat

Fotó: P. Pusztai Nóra

Új napvitorlákkal gazdagodott a Homoki Óvoda. Az udvar egy részének árnyékolását biztosító eszközt egy drogéria országos pályázatán nyerték.

– A történet még tavaszra nyúlik vissza, akkor érkezett egy felhívás, hogy környezetbarát módon kell megépíteni egy „bunkert”. Egy literes tejes és üdítős dobozokat gyűjtöttünk, azokból készült el egy kis ház, amivel jelentkeztünk a pályázatra.

A közösségi oldalon zajlott a szavazás, az ország tíz legjobbja közé kerültünk, majd nem sokkal később értesítettek, hogy az egymillió forint értékű fődíj is a miénk – mesélte hírportálunknak Nagy Lajosné óvodavezető.

Az egykori kastély épületében már több mint ötven éve működik nevelési intézmény. Az udvarán számos fa biztosítja az árnyékot, a bejárati lépcső előtti területet viszont eddig a nyári forróságban nem tudták használni. A nyereményből oda telepítettek napvitorlát, de két játékkal is bővült az óvodaudvar.

Az átadórendezvényt múlt héten tartották, ahol a gyerekek egy meseelőadást is megtekinthettek.

Már a napvitorla árnyékában is tarthatnak programokat
Fotó: P. Pusztai Nóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában