Galériával

2021.09.04. 18:30

Több százan látogattak el a Szolnoki Járműjavító telephelyére

A telephelyen egyebek mellett megtekinthetőek voltak az új InterCity szerelvények is.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balazs

Szolnok napját 2000 óta ünnepli a város, ennek meghatározó állomása volt a Budapest–Szolnok vasútvonal megnyitása. Az 1847. szeptember elsején, reggel negyed kilenckor Pestről induló vonat tizenhat kocsijában majdnem hétszázan utaztak. A vendégek között volt többek között István főherceg, Széchenyi István és Kossuth Lajos is.

A mozdony a kilencvenkilenc kilométer hosszú utat három óra tizenöt perc alatt tette meg, így fél tizenkettőkor érkezett meg Szolnokra.

Ennek apropóján kaphattak ízelítőt szombaton délután a Szolnoki Járműjavító telephelyére kilátogatók az ott folyó munkákról, valamint a mozdonyok és vasúti szerelvények javításáról. A helyszínre érkező gyermekeket lufikkal és csokoládéval ajándékozták meg.

A telephelyen egyebek mellett megtekinthetőek voltak az új InterCity szerelvények, délután négy és hat óra között pedig a családok kipróbálhatták a nosztalgiagőzöst is. Megtekinthető volt a Vasúttörténeti Alapítvány jóvoltából létrehozott vasúti kiállítás is, ahol találkozhattunk régi vasúti igazolványokkal, makett kiállítással és a járműjavító százötvenedik születésnapjára készült emlékéremmel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában