testületi ülés, közmeghallgatás

2021.10.09. 15:15

A közterek állapota volt a legfőbb téma Törökszentmiklóson

Szó volt többek között a kóbor kutyákról és az illegális szemétlerakásról is.

Molnár-Révész Erika

Illegálisan lerakott szemétre és az emiatt megjelenő rágcsálókra panaszkodtak leginkább a szeptemberi testületi üléssel egybekötött közmeghallgatáson. A fórumon szó volt még a kóbor kutyákról és a vasútállomáson túli városrész akadozó közvilágításáról is.

– Az önkormányzat tisztában van az illegális szemétlerakás problémájával, a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken keletkezett hulladékot hetente elszállítja a Törökszentmiklósi Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. – reagált a hulladéklerakásra vonatkozó felvetésre Markót Imre. A polgármester hozzátette: a kitelepített kamera működik, és folyamatosan figyelik a szemetelőket, a felvételek alapján egy esetben feljelentés is történt.

A közmeghallgatás után tizenkilenc napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület, egyebek mellett a város különböző zöldfelületeinek használatáról, de szó esett még a város délkeleti részére tervezett napelemparkról, az önkormányzati ingatlanok bérbeadásáról és az idei Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázatokról is.

Ezek is érdekelhetik