Galériával

2021.10.07. 12:30

A térség gazdaságáról is szó esett a jubileumi ünnepségen Berényben

Szatmári Zoltán, a Jászsági Menedzser Klub alelnöke elmondta, a jövőben munkaalapú helyett a tudásalapú foglalkoztatás a cél.

Szoljon.hu

A száz éve alapított és harminc esztendeje újraalakult Jászok Egyesületét köszöntötte a szintén jubiláló Jászsági Menedzser Klub Egyesület a minap a CO-OP Star Zrt. Oktatási és Rendezvényközpontjában.

Az ünnepi esten dr. Rédei István, a menedzser klub elnöke üdvözölte a jelenlévőket, majd Szatmári Zoltán, a klub alelnöke tartott előadást a térség gazdaságáról.

– A Jászság vállalkozói meg tudták oldani a pandémia okozta problémákat. Ehhez több minden kellett, egyebek között helyes kormányzati intézkedések történtek, valamint a cégvezetők jól alkalmazkodtak a nehéz, ismeretlen helyzethez. Mára elértük a koronavírus előtti gazdasági eredményeket – emelte ki Szatmári Zoltán.

A gazdasági helyzetet elemezve szólt a technológiai fejlődés várható munkaerőpiaci hatásairól. A jövő irányvonaláról elmondta, hogy a munkaalapú helyett a tudásalapú foglalkoztatás a cél.

A jászok múltjába vezetett dr. Dobos László, a Jászok Egyesülete elnöke, aki a Magyarrá lett jászok című kiadványt mutatta be a meghívott vendégeknek.

Az előadások után Kalla Pál a Jászsági Pálinka Lovagrend nagymestere pálinkakóstolóval köszöntötte a jubiláló közösségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában