szolnok

2021.10.02. 16:00

Balesetveszélyes a Jósika úti játszótér, kiderült, mi lesz a sorsa

Egy kisgyermekes olvasónk kereste meg szerkesztőségünket a szolnoki Jósika úti játszótér állapotával kapcsolatban. Nemrég ugyanis ott jártak és szomorúan tapasztalták, hogy a játszótér nagyon elhanyagolt, több helyen csúnyán megrongálták és emiatt balesetveszélyes is.

Szoljon.hu

Forrás: Beküldött fotó

A helyzetet illusztrálandó képeket is kaptunk, melyeket elnézve, jogosnak tűnik a problémafelvetés.

Fotó: Beküldött fotó
Fotó: Beküldött fotó
Fotó: Beküldött fotó

Utánajártunk, miért van ilyen szomorú állapotban a játszótér, illetve milyen sors vár rá a jövőben. Kérdésünkre Lits Lászlótól, az NHSZ Zounok Zrt. ügyvezető igazgatójától azt a választ kaptuk, hogy mivel a Jósika úti játszótér MÁV fejlesztési terület, annak karbantartása a jogszabályi keretek miatt nem, vagy csak nagyon nehezen kezelhető. A játszótér a folyamatos rongálások miatt valóban balesetveszélyes, ezért azt lezárták. A körbeszalagozást azonban sajnos többször leszakították már, hiába pótolja rendszeresen a szolgáltató.

Azt is megtudtuk, a játszóteret valószínűleg lebontják majd, erre az önkormányzattól már megrendelést is kapott a városüzemeltetés. Amíg erre sor kerül, azt javasolják, a Jósika úti helyett a közelben lévő, alig száz méterre található másik, jó állapotú játszóteret használják a környékbeli családok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában