Adomány

2021.10.15. 17:00

Befőzőautomatát kapott több jászkunsági település is

Az adománygépek jóvoltából többek között a nagycsaládosok számára is lehetőség nyílik, hogy helyi alapanyagokból egészséges termékeket készítsenek.

Munkatársainktól

Fotó: Mészáros János

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége 2016 óta szervez ételbemutatókkal egybekötött közéleti kerekasztal-beszélgetéseket. A gyermekétkeztetésre, valamint a helyi termelők lehetőségeire fókuszáló missziójuk az elmúlt években magántámogatók jóvoltából házi konzerváló automaták ingyenes kitelepítésével is kiegészült. Az adománygépek jóvoltából önkormányzatok, civil szervezetek, nagycsaládosok, valamint helyi kis- és őstermelők számára nyílik lehetőség, hogy helyi alapanyagokból egészséges termékeket készítsenek.

Az országos program keretében a péntek délutáni adományozáson Nagykörű önkormányzata egy aszalógépet és egy befőzőautomatát kapott, Kőtelekre egy befőzőautomata került, Fergéné Berkesi Tünde szolnoki őstermelő szintén egy befőzőgépet vehetett át. Mellettük a megyében más települések is részesültek hasonló adományban. A készülékeket Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, valamint Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora adta át.

Fotó: Beküldött fotó

Házi befőző és aszalóberendezést kapott Örményes, Öcsöd, Tiszapüspöki és Csépa önkormányzata is. Az ünnepélyes átadásra Tiszapüspökiben került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában