Bemutató

2021.10.15. 07:00

Egyedi alkotások díszítik Jászberény utcáit

Nem a hagyományos képzőművészeti technikákkal dolgoztak a művészek.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Új köztéri képzőművészeti alkotásokat adtak át a Jövőkép Alkotók Egyesülete tagjai Jászberényben. Góg Zoltán, az egyesület elnöke a minap sétára hívta a művészetkedvelőket és bemutatta a „Színkerület és alkotáspont” című projektet.

Ennek keretében a művészek az ölelés témáját dolgozták fel. Bíró Boglárka, festőművész Equus geminos című mozaik képe a Székely Mihály Általános Iskola falát díszíti. Közel százhetven darab agyagból formázott, égetett csempéből állította össze munkáját. Fejős László, grafikus Párhuzamos Földi manifesztáció című műve pedig a Lehel Film-Színház falára került.

Közös sétán mutatták be az új köztéri alkotásokat
Fotó: Pesti József

Nem megszokott képzőművészeti anyagokból, így például acélból és trapézlemezből formálta meg alkotását, melyen az anya úgy öleli körbe gyermekét, mint a Földanya a világot, a benne élő lelkeket. Az eseményt követő beszélgetésen Kormos László, a Berényi Színjátékos Társaság tagja előadásában védikus tanításokat, bölcsességeket kapcsolt Fejős László egyedi munkájához. Megtudtuk, hogy a projekt ezzel még nem ért véget, ugyanis további két köztéri mű készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában