Galériával

2021.10.17. 15:00

Közel hatszázmillió forintból épül új katolikus óvoda Karcagon

A munkálatok várhatóan 2022. szeptemberében fejeződnek majd be.

Daróczi Erzsébet

Magyarország Kormánya támogatást nyújtott az Egri Főegyházmegye A Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja számára, ennek keretében épülhet meg Karcagon is a 4 csoportos, 80 kisgyermek befogadására alkalmas katolikus óvoda.

Az építkezés 595 millió forintba kerül, a munkálatok pedig várhatóan 2022. szeptember 26-án fejeződnek majd be – hangzott el a vasárnapi alapkőletételen.

Beszédet mondott Kovács Miklósné, a Györffy István Katolikus Általános iskola igazgatója, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, kormánybiztos, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Szepesi Tibor polgármester.

A Györffy iskolások műsora után az aláírt alapkőletételi okiratot időkapszulába helyezték. Ebben helyet kapott az óvoda látványterve, dr. Ternyák Csaba érsek levele, a Györffy István Katolikus Általános Iskola dolgozóinak és a Római Katolikus Plébánia Egyház Tanácsának a névsora, több újság, egyházmegyei dokumentum és fotó is. Az időkapszulát Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsos áldotta meg leeresztés előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában