Galériával

2021.10.17. 13:00

Megnyílt a jászberényi művésztelep jubileumi kiállítása

A jubileumi eseményen felidézték az Art Camp történetét.

Illés Anita

A Magyar Festészet Napja programsorozathoz kapcsolódva nyílt meg szombat este az Art Camp művésztelep harmincadik kiállítása Jászberényben. A jubileumi tárlatot az alapító tagok és az utóbbi években meghívott fiatalabb generáció részvételével rendezték meg, mely bemutatja a három évtizede működő közösség erősségét, jelentőségét és helyét a magyar képzőművészetben.

Fontos szerepet kapott ezúttal is a művészetelmélet, az installáció és a zenei performance.

Az alkotásokat Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész ajánlotta a közönség figyelmébe a Főnix Műhelyházban, ahol a művek egyik része látható. Másik része a Lehel Film-Színházban csodálható meg. A programot Kovács István Ikarusztik című performance előadása és az Alkalmi Társulás zenekar koncertje színesítette.

A jubileumi eseményen felidézték az Art Camp történetét, mely mindmáig gazdagítja Jászberény és térsége művészeti, kulturális életét. Ezenkívül erősíti és elősegíti az országon belüli és határon túli alkotói kapcsolatokat. A Block Csoport tagjai, Palkó Tibor festőművész és baráti köre kezdeményezésével, az Alkotárs Művészeti Egyesület szervezésében indult el az Art Camp, melyet 1990 óta 2020-ig minden évben megrendeztek. Az ország legjelentősebb kortárs képzőművészei vesznek részt a művészeti szimpózium programjain, de Európából és Amerikából is fogadtak már művészeti csoportokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában