Tiszafüred /Abádszalók

2021.10.01. 07:00

Nagy Tibor elsőként írta be magát a „Vendégkönyvbe”

A művelődési ház új sorozatában Tiszafüredhez kötődő szerzők mutatkoznak be a közönségnek.

Ujvári László

Vendégkönyv címmel indított új sorozatot a Kovács Pál Művelődési Központ, melynek keretében a jövőben érdekes, a városhoz kötődő szerzők mutathatják be könyveiket.

És minden megy tovább címmel jelent meg nemrég Nagy Tibor abádszalóki író, újságíró második könyve, melynek bemutatójára épp a napokban került sor Tiszafüreden, a Vendégkönyv programsorozat nyitányaként. Zám Lajosné, a művelődési központ igazgatója köszöntötte az érdeklődőket, majd röviden bemutatta a szerzőt, aki – bár jelenleg Abádszalókon él – élete egy pontján Tiszafüreden is megfordult.

Nagy Tibor bejegyzését várhatóan sok másé követi majd
Fotó: Ujvári László

– Budapesten születtem, de édesapámat ide helyezték, így 1953 és 1958 között Tiszafüreden éltünk, az általános iskola első három osztályát a Kiss Pál iskolában jártam – tekintett vissza azokra az évekre Nagy Tibor.

– Pár esztendő múlva tovább költöztünk, de ez a térség valamiért mindig vonzott. Mikor a hetvenes évek végén létrejött a Tisza-tó, újra a térségre irányult a figyelmem, ekkor kerültem kapcsolatba a rendkívül előnyös fekvésű Abádszalókkal – kapcsolta be a beszélgetésbe Abádszalókot.

Pályája során számos helyen megfordult, többnyire újságíróként dolgozott, hosszú éveket töltött el az Új Néplapnál is. Első könyve Félárnyék címmel 2019-ben jelent meg, mely rövid történeteket – ahogyan fogalmazott: életesszenciákat, valóságmorzsákat – tartalmaz. Új könyve, az És minden megy tovább is novellákat és történeteket tár az olvasók elé, azonban hosszabb terjedelemben.

– Az írásokat a végtelen-véges idő köti össze, mindegyik történetben meghatározó motívum az idő múlása, amely egy olyan tényező, amit még senki nem tudott megszelídíteni, korlátok közé szorítani – magyarázta, hozzátéve: a könyv a koronavírus-járvány kényszerítette karanténidőszak terméke, ekkor vetette papírra azt a tizenkét tanulságos történetet, melyekkel még újságíróként találkozott. Úgy gondolja, tanulságuk elgondolkodtató, és hatással lehet mások életére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában