galériával

2021.10.01. 06:58

Új informatika-tanteremmel bővült az iskola Alattyánon

Újjávarázsolt informatika tantermet adtak át csütörtökön a JÁI Gerevich Aladár Általános Iskolában, Alattyánon. A Magyar Falu Program keretében elnyert mintegy huszonhatmillió forint támogatásból újították fel az évekig rossz állapotban lévő termet.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A projektátadó ünnepségen Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese köszöntötte a résztvevőket. Az ötödik osztályos tanulók műsora után Kisbalázs Gáborné, tagintézmény-vezető örömét fejezte ki, hogy bővült, szépült az iskola.

– Már nagyon ráfért a felújítás a tanteremre, hiszen aki látta az előzményeket elképedve tapasztalja, hogy milyen megújulás történt

– fűzte hozzá, s mindenkinek köszönetet mondott, aki a beruházás részese volt.

– Az iskolafejlesztési pályázatok a gyermekeket szolgálják. Ők jelentik a jövőt, róluk szól az ország- és nemzetépítés – osztotta meg gondolatait Pócs János, a térség országgyűlési képviselője. – A gyermekek oktatásának színvonala nem függhet attól, hogy egy település messze van a nagyvárostól vagy közel, van ipara vagy nincs, van az önkormányzatnak adóbevétele vagy nincs. Minden település, minden gyermek egyformán fontos – emelte ki a honatya.

Az elkészült beruházás részleteit Zsemberi Zoltán ismertette.

A tankerületi igazgató elmondta, hogy az alattyáni iskolában az informatika terem olyan rossz állapotban volt, amit csak úgy lehetett felújítani, ha lebontják a régit.

A fejlesztéshez a Jászberényi Tankerületi Központ huszonhatmillió forintot nyert a Magyar Falu Programban.

 

– Terveinket egyeztettük a polgármesterrel is, aki jogos kéréseket fogalmazott meg, s ezeket beépítettük a pályázatba. Így sikerült megvalósítani az épület régi szárnyában található informatika terem újjáépítését, illetve a mellette található mosdók vakolási munkálatait – részletezte a tankerületi igazgató, aki köszönetet mondott mindenkinek a projektért. Az ünnepség végén Jakab Tamás negyedikes diák szavalt egy alkalomhoz illő verset a szoftverfejlesztésről. A szalagátvágás után a résztvevők megtekintették a megújult, 21. századi tantermet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában