Galériával

2021.10.20. 17:28

Újabb útszakaszt adtak át Jászalsószentgyörgy és Tiszasüly között

A fejlesztés a Magyar Falu Program közel háromszázötven millió forintos hazai forrásából valósult meg.

Molnár-Révész Erika

Jászladány külterületén 1,7km hosszúságú utat adtak át.

Fotó: Nagy Balazs

Újabb, 1,7 kilométeres szakasz újult meg a Jászalsószentgyörgyöt Tiszasüllyel összekötő mellékúton Jászladány és Tiszasüly között, az elkészült szakaszt szerdán adták át.

– Három hónapja álltunk itt hogy felavassuk a Jászladányt Tiszasüllyel összekötő út első, három és fél kilométeres szakaszát, most már lényegesen távolabb kerültünk Jászladánytól. Elkészült a második szakasz is, és ez mindenképpen azt jelenti, hogy a kivitelezők jól haladtak a felújítási munkákkal – mondta köszöntőjében Bertalanné Drávucz Katalin, Jászladány polgármestere.

Hozzátette, a felújításokkal egy régóta fennálló közlekedési és infrastrukturális probléma megoldásához került közelebb a település.

Az átadón Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, az elmúlt években dinamikus fejlődési pályára állt a megye. Amint elkészül a még hiányzó útszakasz, a Jászság déli része is bekapcsolódhat a Tisza és a Tisza-tó turisztikai életébe Tiszasülyön keresztül, ami szintén komoly fejlesztések előtt áll.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében idén összesen mintegy 1330 kilométer útszakasz újul meg, közel kilencmilliárd forint értékben

tájékoztatta a jelenlévőket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. Kovács Péter elmondta, az 1,7 kilométeres szakaszon megújultak a burkolatjelek és a KRESZ táblák, felújították a Millér főcsatorna hídját, és két buszmegálló is épült.

A fejlesztés a Magyar Falu Program közel háromszázötven millió forintos hazai forrásából valósult meg.

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője elmondta, amikor 2010- ben megalakult az új kormány, meghallották az emberek kérését. Azóta munkahelyek létesültek, biztosítottá vált a megélhetés. Az újabb kérés négy éve már az infrastruktúra állapotának rendbetétele volt, melyre szintén reagált a kormány.

– Az, hogy megértettük az emberek és a polgármesterek üzenetét és a Jászkisér-Tiszasüly valamint Tiszasüly-Jászladány közötti utat lassan teljes mértékben átadhatjuk az nem azt jelenti hogy valamit befejeztünk, hanem merünk újat álmodni. Az, hogy eljutottunk odáig amit négy évvel ezelőtt ígértünk az útszakaszt illetően, méltó hitelességet ad annak, hogy az új álmokat is meg fogjuk valósítani. A Jászság jó úton halad, ezen az úton megyünk tovább – hangsúlyozta a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában