megbeszélés

2021.10.07. 17:25

Vízgazdálkodási klímakonferenciát rendeztek Rákócziújfaluban

Az esemény egy regionális konferenciasorozat része volt.

Mészáros Géza

Forrás: Beküldött fotó

Nem túlzás, klímakonferenciának adott otthont csütörtökön Rákócziújfalu. A Klímabarát Települések Szövetsége (KTSZ) szervezésében egy regionális konferenciasorozat része volt, hogy a községben megvalósult költséghatékony, természetes vízmegtartó rendszert a projektben résztvevő önkormányzatok és intézmények számára bemutassák.

A rendezvényen megjelent többek között dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár, illetve a Belügyminisztérium illetékes osztályainak képviselői, továbbá dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Kovács Lajos, a KTSZ elnöke, valamint a szervezet munkatársai, közülük többen szakmai előadásokat tartottak.

Varga József, Rákócziújfalu polgármestere a köszöntőjében elmondta, az éghajlatváltozás hatásaira való felkészülés jegyében szerveződött konferencia egyik állomása a jászkunsági település. A klímaprojekt öt partner önkormányzatot választott ki, ezen mintaterületeken alakítottak ki természetes vízmegtartó megoldásokat, melyek alkalmazásának tapasztalatairól informálódnak a résztvevők. Az eddigi pozitív eredmények pedig ösztönzőleg hatnak más önkormányzatokra, melyek hasonlóan fenntartható vízgazdálkodásban gondolkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában