beruházás

2021.11.24. 06:58

A családokat támogatják a bölcsőde bővítésével Cibakházán

Új funkciót adnak a hányatott sorsú Báthori utcai épületnek Cibakházán. Az óvodának épült intézmény később iskola volt, de már működött ebédlőként is. Kétszázhetvenmillió forint pályázati forrásból most átalakítják, korszerűsítik, így jövő ősszel már egy negyvenkét férőhelyes bölcsőde üzemelhet ott.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Már évek óta csak ideiglenes működési engedélyt kaphat a jelenlegi bölcsőde a tiszazugi nagyközségben.

– Az intézményt egy családi házból alakították ki évekkel ezelőtt, mivel az alapterület korlátozott, így nem kaphat állandó működési engedélyt. Ennek megoldására kerestük a lehetőségeket

– válaszolta megkeresésünkre Hegyes Zoltán polgármester.

A településen egyébként is növekszik az igény a bölcsődére. A jelenlegi harminc férőhelyes, háromcsoportos intézmény esetében is legalább húsz gyermek van várólistán. A probléma megoldását a Báthori utcai épület felújítása és átalakítása jelentheti, a költözés után az intézmény négycsoportosra bővül majd.

– Kétszázhetvenmillió forintot nyertünk a beruházásra, mely során egy korszerű, modern bölcsődét építünk. A munka már meg is kezdődött. Az egyébként sem hétköznapi, panelszerű épületben a főfalak kivételével minden belső közfalat elbontottak a kivitelező cég munkatársai, csak az acél tartóoszlopok állnak – sorolta a polgármester.

A folyamat az alapozásnál akadályokba ütközött, először ugyanis nem volt megfelelő méretű a kiásott terület.

– Kicsit csúszásban vagyunk, de a probléma megoldódott, most a hozzáépített szárny alapozása folyik, már az oszlopok helye is megvan, csak a betonozásra várunk, ami a napokban meg is kezdődhet – fejtette ki.

A négycsoportos bölcsődében melegítőkonyha lesz, illetve minden olyan helyiségnek jut majd terület, amelyeket a szakmai követelmények előírnak.

A pályázat a gépészeti berendezéseket és egyéb szükséges eszközöket is fedezi.

– Ami használható és jó állapotú berendezési tárgy, eszköz vagy játék, az a régi épületből a költözés során átkerül az újba. Némi udvarrendezés költségét is fedezhetjük a pályázatból – tette hozzá.

A tervek szerint az épület jövő nyárra készülhet el.

Százmilliót nyertek az ebédlőre

A jelenlegi bölcsőde Kossuth utcai épületéből ebédlőt alakítanának ki. Az iskolások ugyanis egy ideiglenes helyen fogyasztják el az ebédet, ahol nincs lehetőség leültetni több osztályt egyszerre. Erre a beruházásra közel százmillió forintot nyert az önkormányzat. S mint megtudtuk, az óvodában működő konyha is költözni fog.

– Igyekszünk megtalálni minden épületnek a megfelelő funkciót – hangsúlyozta Hegyes Zoltán polgármester.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában